Jaarrekening
De jaarrekening is het financiële plaatje van je onderneming. Het zegt iets over hoe succesvol de bedrijfsvoering het afgelopen jaar is geweest. Helaas is het maar een momentopname. Daarom vinden wij het veel belangrijker om gedurende het jaar regelmatig de cijfers te bespreken en bij te sturen waar nodig. Dat is wat wij noemen gericht ondernemen!
Jaarrekening als sluitstuk van de financiële administratie
De jaarrekening is het sluitstuk van de financiële administratie en bestaat uit een balans, een winst- en verliesrekening en een toelichting daarop. Sommige instanties hechten veel waarde aan een jaarrekening die door een onafhankelijke accountant is opgesteld. Denk bijvoorbeeld aan leveranciers of banken. De jaarrekening inclusief onze verklaring geeft toegevoegde waarde en is een goede uitgangspositie, bijvoorbeeld bij de onderhandelingen over een financiering.
Verplichting jaarrekening voor B.V.
Iedere B.V. is verplicht zijn jaarrekening bij de Kamer van Koophandel te deponeren. Wij maken de jaarrekening voor je op, stellen een digitaal publicatierapport samen en deponeren dit bij de Kamer van koophandel. Zo simpel is dat!
Jaarrekening en controleverklaring
Voor een "kleine B.V." is een beperkte balans met toelichting voldoende. Het presenteren van de omzet en kosten is in dat geval niet nodig. Om aan het criterium "kleine B.V." te voldoen, moet je 2 van de volgende 3 kenmerken hebben: maximaal 50 werknemers, een omzet van maximaal 12 miljoen en een totaal saldo aan activa van maximaal 6 miljoen. Is je B.V. groter dan dat? Dan moet het publicatierapport van de jaarrekening veel uitgebreider zijn en worden voorzien van een controleverklaring. In dat geval werken wij samen met een registeraccountant en verzorgen samen het opstellen, de verklaring en het deponeren.
Wij werken nauwkeurig en volgens de door de NBA oplegde regelgeving, zodat je altijd kan vertrouwen op een deskundig, digitaal rapport van hoge kwaliteit. Maar belangrijker vinden wij het dat we regelmatig tussentijds overleg hebben. Meer daarover lees je bij Tussentijdse analyse en advies.